Geplaatst op 21 feb 2017 door
Leestijd 2 minuten

VECOZO veranderingen

Sinds de decentralisatie is VECOZO steeds breder in gebruik bij de gemeenten als communicatiekanaal. Helaas gaat dat niet soepel, doordat de gemeenten dit berichtenverkeer naar eigen inzicht mogen implementeren. ZilliZ volgt vanaf het begin alle vormen van declaratieverkeer met de gemeenten op de voet, en ontwikkelt waar nodig aanvullende software.

1 april wordt 12 juni

Een belangrijke wijziging in de techniek stond voor 1 april gepland maar is verschoven naar 12 juni. Vanaf dan stapt VECOZO over op versie 2.1. Wat moet jij daarvan weten?

  1. Als je gebruik maakt van de automatische koppeling tussen ZilliZ en VECOZO hoef je niets te doen, wij regelen alles voor jou.
  2. Als je gebruik maakt van de berichtenconverter, kan je deze vanaf 12 juni niet meer gebruiken. De berichtenapp van VNG is het gratis alternatief.

NB. Gemeenten kunnen besluiten tijdens deze overgang enige tijd het berichtenverkeer stil te leggen. Meer informatie wordt door de betreffende gemeenten rechtstreeks aan de zorgaanbieders verstrekt. Houd de berichtgeving van de gemeenten dus goed in de gaten.

 

Export vanuit ZilliZ voor de berichtenapp?

Veel klanten van Landmerc+ gebruiken ZilliZ in combinatie met de berichtenconverter (optie 2 hierboven). Dit is slim wanneer je een beperkt aantal cliënten aan de gemeente moet declareren, want dan bespaar je waarschijnlijk kosten. ZilliZ biedt standaard een export voor de berichtenconverter.

Medio april wordt de export voor de berichtenapp vrijgegeven en volgt er een instructie hoe deze in te zetten in plaats van de berichtenconverter.

Enkele handige links over dit onderwerp: