Geplaatst op 01 sep 2016 door
Leestijd 3 minuten

VECOZO gratis via een app

Steeds meer gemeenten stellen het VECOZO-platform verplicht voor de communicatie tussen de gemeente en gecontracteerde zorgaanbieders over afgegeven beschikkingen en declaraties. Voor het aanmaken van deze berichten heeft de zorgaanbieder software nodig.
Er zijn veel oplossingen (bijv. ZilliZ van Landmerc+) die inmiddels direct met VECOZO koppelen. Hiermee wordt een factuur direct omgezet naar een declaratieberciht en doorgestuurd naar de gemeente. Deze oplossingen zijn voor kleinschalige zorgaanbieders echter relatief duur in aanschaf en onderhoud.

 

Berichtenconverter (komt te vervallen)

Daarom is er begin 2015 gratis software beschikbaar gekomen die hierbij kan helpen “de berichtenconverter”. Deze software is in staat berichten te vertalen van en naar VECOZO. ZilliZ ondersteunt deze route d.m.v. het gratis aanleveren van bulkbestanden in Excel.

  • Voordelen: gratis en zonder meerkosten van ZilliZ
  • Nadelen: veel handwerk en in 2017 gaat deze software verdwijnen

Klik hier voor meer informatie over de bestaande berichtenconverter

 

Berichtenapp (nieuw)

Vanwege het brede gebruik en het grote aantal kleinschalige zorgaanbieders dat geautomatiseerde software zich niet kan veroorloven, is door de VNG gewerkt aan een gratis alternatief, de berichtenapp.

Deze app is vergelijkbaar met de berichtenconverter maar is slimmer. Minder handwerk omdat deze app direct koppelt met VECOZO (zie plaatje hieronder).

  • Voordelen: gratis
  • Nadelen: een beetje handwerk, nog wel zelf gegevens opslaan

NB: De berichtenapp is vers van de pers. Je kan er nu al mee werken, via internet http://berichtenapp.vng.nl en is te downloaden in de appstore van je mobiele telefoon.

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe berichtenapp

 

Automatische koppeling met ZilliZ

Wanneer er sprake is van veel declaratieberichten en wordt handwerk teveel, dan kan het aantrekkelijk zijn een geautomatiseerde koppeling te realiseren met het eigen zorgadministratie pakket. Voor ZilliZ betekent dat een eenmalige investering van € 250,- en maandelijks € 62,50, ongeacht de intensiteit van gebruik.

  • Voordelen: Geautomatiseerd, extra ondersteuning van softwareleverancier, kostenbesparing in uren.
  • Nadeel: extra kosten (die natuurlijk moeten opwegen tegenover de gerealiseerde kostenbesparing)

NB. De berichtenapp kan ook in combinatie met deze koppeling gebruikt worden. Bijv. voor het WLZ berichtenverkeer met het zorgkantoor.


Adviezen

  • Gebruik je nu de berichtenconverter en vul je deze handmatig of met zelf gemaakte Excels? Stap dan zo snel mogelijk over, je gaat tijd besparen!
  • Gebruik je nu de berichtenconverter in combinatie met een Excel export uit ZilliZ? Wacht dan nog een maand, de huidige export wordt aangepast, en stap daarna zo snel mogelijk over naar de app.
  • Gebruik je nu de automatische koppeling met ZilliZ? Probeer dan toch ook eens de berichtenapp, het is gratis en eenvoudig om snel e.e.a. te checken op je mobiel.
  • En mocht je het werken met de app te omslachtig vinden of gaat er teveel tijd in zitten: informeer dan naar de mogelijkheid van de volledig geautomatiseerde koppeling via ZilliZ.

Wil je advies op maat? Neem gerust contact op met ons, wij helpen je graag.