Geplaatst op 09 mei 2017 door
Leestijd 2 minuten

VECOZO berichtenverkeer stopt tijdelijk

De datums

  • Vanaf vrijdag 26 mei worden declaratieberichten (303/304 berichten) niet meer uitgewisseld met VECOZO.
  • Vanaf dinsdag 6 juni worden de overige ketenberichten (301/302, 305/306, 307/308, 315/316) niet meer uitgewisseld met VECOZO.
  • Vanaf dinsdag 13 juni worden alle berichten weer uitgewisseld met VECOZO.

Wat moet jij weten

  • Gedurende de periode dat er geen berichten uitgewisseld worden, kan jij ze gewoon aan blijven maken in ZilliZ. Wij bewaren ze voor jou in onze backoffice.
  • Alle berichten die gedurende deze periode niet zijn uitgewisseld, worden in de week van 13 juni alsnog door ons uitgewisseld op basis van de nieuwe versie.
  • Houd de berichtgeving van VECOZO en de gemeenten waarmee je samenwerkt in de gaten. Elke gemeente kan afwijkende afspraken maken.

Achtergrond

Op maandag 12 juni 2017 vanaf 13:00 uur wordt versie 2.1 van de JW en WMO berichten in gebruik genomen (WLZ loopt gewoon door). Om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn landelijke afspraken gemaakt over de aanlevering van de JW en WMO berichten door zorgaanbieders gedurende de overgangsperiode.

De landelijk gemaakte afspraken zijn te vinden op:
JW: https://www.istandaarden.nl/ibieb/landelijk-draaiboek-migratie-ijw-20-naar-ijw-21
WMO: https://www.istandaarden.nl/ibieb/landelijk-draaiboek-migratie-iwmo-20-naar-iwmo-21

Om ZilliZ te laten aansluiten bij deze landelijke afspraken, zijn bovenstaande datums en tijdstippen voor jou als zorgaanbieder en gebruiker van ZilliZ van belang, mits je communiceert via de geautomatiseerde koppeling met VECOZO. Werk je met de berichtenconverter of berichtenapp, dan zijn de datums ook belangrijk maar moet je zelf de berichten later doorsturen. Meer over de omzetting naar de gratis berichtenapp kan je hier lezen.