NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging Professional Organizers)

Wat heb je nodig om zo ‘gewoon’ mogelijk te leven of zo goed mogelijk mee te draaien in de maatschappij? De professional organizer die in de zorgmarkt werkt, leert klanten hoe ze stap voor stap meer lijn in hun leven te kunnen aanbrengen waardoor structuur, overzicht en ruimte ontstaan. Elk proces is anders en daardoor vraagt elke situatie om maatwerk.
Iemand met een WMO indicatie (PGB- of ZIN) kan het gevoel hebben de hele dag achter de feiten aan te lopen en aan het einde van de dag moe en teleurgesteld zijn omdat het weer niet gelukt is.

Een professional organizer gaat dan samen met de klant onderzoeken en uitproberen hoe dit anders kan.
Wat wil je doen, wat leidt je af, wat helpt om meer focus te houden? Dit zijn voorbeelden van zaken die besproken worden. Er worden praktische, alledaagse oplossingen aangereikt en geoefend die aansluiten bij de situatie en de mogelijkheden van de klant. Zo ontstaat er meer rust en voldoening en wordt de klant zelfredzamer. Deze begeleiding bestaat dus uit praten en gezamenlijk praktisch aan de slag gaan.

Professional organizers van de NBPO nemen hun vak serieus en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. De meesten werken als ZZP’er. Dit betekent dat klanten altijd met dezelfde persoon te maken hebben en de lijnen kort zijn. Geen doorkiesnummers en lange wachttijden, maar snelle antwoorden. Ze maken afspraken op maat en de frequentie kan gedurende het proces wijzigen afhankelijk van de behoefte. Door deze werkwijze ontstaat er snel een vertrouwensrelatie.
En dat is belangrijk; de professional organizer komt tenslotte bij de klant over de drempel en ziet daardoor van dichtbij hoe de woon- en leefsituatie is. Hierdoor worden situaties gesignaleerd die in de spreekkamer van de huisarts niet snel besproken worden en worden klanten gestimuleerd om dit juist wel te doen. Het streven is dat aan het eind van het begeleidingstraject de kwaliteit van leven toegenomen is en er beter zelfstandig thuis gewoond kan worden. Want tenslotte verbetert de zelfredzaamheid van een persoon en/of gezin wanneer er meer structuur is in het huishouden en het dagelijks leven, maar ook door minder administratieve en financiële stress.

Expertises

Geen expertises gevonden

Neem contact op met NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging Professional Organizers)

Vul hieronder je gegevens in

"*" geeft vereiste velden aan

Geslacht
Name*