Eerste hulp bij inloggen

Tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie betekent praktisch dat je naast je wachtwoord nog een unieke code nodig hebt om in te loggen. Deze code verandert elke keer dat je inlogt en is gekoppeld aan jouw Authenticator-app, zo weet je zeker dat jij de enige bent die in jouw account kan inloggen. Het maakt het gebruik van ZilliZ dus nog veiliger! Op deze pagina leggen we in vijf stappen uit hoe je tweestapsverificatie instelt voor jouw ZilliZ account met gebruik van een Authenticator-app. Wij hebben de Google Authenticator-app getest met ZilliZ. We weten zeker dat deze app werkt. Je kunt ook andere Authenticator-apps gebruiken. Of gebruik maken van een wachtwoordmanager of extensie in de browser.

Meer info over de tweestapsverificatie vind je bij de veelgestelde vragen.

Google Authenticator

Om de tweestapsverificatie in te stellen is het nodig dat je gebruik maakt van een Authenticator-app op jouw telefoon óf van een wachtwoordmanager of extensie in de browser.
Hieronder zie je afbeeldingen en uitleg voor het gebruik van ZilliZ met de Authenticator-app van Google. Als je een andere app of programma gebruikt, kijk dan in de helpfunctie van dit programma om te zien hoe je de tweestapsverificatie precies instelt.
Wil je de Google Authenticator-app gebruiken, download deze dan via de Google Play Store of de App Store.

Stap 1

Open het inlogscherm van ZilliZ op je PC of tablet en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 2

Open de Google Authenticator app op je telefoon en klik rechtsonderin op het vierkleurige plus teken.

Stap 3

A: Selecteer vervolgens de optie ‘QR-code scannen’. Ga vervolgens naar stap 4A.

B: Als je de QR code niet kunt scannen omdat je ZilliZ op hetzelfde mobiele apparaat gebruikt, selecteer dan ‘instelsleutel invullen’. Ga vervolgens naar stap 4B.

Stap 4

A: Scan nu met je telefoon de QR code op het inlogscherm van ZilliZ.

B: Kopieer de instelsleutel van het inlogscherm van ZilliZ en plak deze in de authenticator-app.

Stap 5

In de Google Authenticator app zie je nu de ZilliZ applicatie staan met daaronder een code. Voer deze code in wanneer je inlogt bij ZilliZ. Deze code ververst zichzelf elke 30 seconden en is dus uniek elke keer dat je inlogt. Je hoeft ‘m dus niet te onthouden!