Geplaatst op 03 jan 2018 door
Leestijd 2 minuten

Hoezo declaratie- of facturatiebericht?

We weten het allemaal. Decentralisatie heeft de administratieve lasten nog niet bepaald verlicht. Uiteraard werken wij er dagelijks aan om administratieve taken makkelijker te maken en daarom hebben wij goed nieuws. Je hoeft je over het verschil tussen declaratie- en facturatieberichten geen zorgen te maken. Wil je meer weten, lees dan verder.

Waar hebben we het over?

Als je met de gemeente moet communiceren via VECOZO, zal je de verantwoording van zorg meestal via een “303-bericht” versturen. Dit geldt zowel voor de WMO als JW. Dit bericht kan een declaratie (d) zijn, of een factuur (f). Daarom spreekt men ook wel over een 303d en een 303f bericht.

Alhoewel het advies is dat iedereen het 303f bericht gebruikt, kunnen veel gemeenten daar nog niet mee overweg.

Wij regelen het voor jou

Het goede nieuws is, dat wij ervoor zorgen dat het juiste soort bericht naar de juiste gemeente gaat. Met andere woorden, jij hoeft binnen ZilliZ niets te doen om te zorgen dat er een 303d of een 303f bericht wordt verstuurd.

Mocht jij door jouw gemeente gevraagd worden 303f berichten te sturen, dan weten wij dat in veel gevallen al wel maar soms nog niet. Daarom is het slim ons toch even te informeren. Je kan dat doen door het originele bericht van de gemeente door te sturen naar info@landmerc.nl.

Meer weten?

Klik hier om meer te lezen over dit soort berichten en wanneer er wat gebruikt kan worden.