Zorgadministratie

Het is voor zorgverleners belangrijker dan ooit om alle informatie over cliënten op orde te hebben. Een alles-in-één cliëntendossier helpt daarbij. Met ZilliZ beheer je het complete cliëntendossier op één plek.

Cliëntdossier aanleggen

Je bent als zorgaanbieder verplicht om alle relevante (persoonlijke) informatie over de cliënt, de zorg en de behandeling bij te houden. De gehele zorgadministratie beheer je met ZilliZ.

Wat staat er allemaal in het cliëntdossier van ZilliZ?

  • Persoonsgegevens van de cliënt
  • Gegevens van contactpersonen, zoals familie, (huis)arts en andere behandelaars
  • Persoonlijk begeleider
  • Documenten, zoals de zorgovereenkomst en het zorg-/behandelplan
  • Evaluaties
  • Meetwaarden
  • Presentie
  • MIC-meldingen
  • Registraties
  • Rapportages
Om de geleverde zorg te verantwoorden, stel je verschillende documenten op. Zoals bijvoorbeeld een zorg- of behandelplan.

Zorgplan maken en delen

Om de geleverde zorg te verantwoorden, stel je verschillende documenten op. Zoals bijvoorbeeld een zorg- of behandelplan. Maak daarvoor gebruik van de verschillende documentsjablonen.

Documenten kun je ook delen met cliënten en cliëntvertegenwoordigers via de cliënt/ouder-login, zo kunnen zij makkelijk meelezen. Ook kun je aangeven of documenten kunnen worden gewijzigd. Daarnaast heb je de mogelijkheid om documenten te laten ondertekenen of vragenlijsten in te laten vullen.

Tip: Reminder instellen

Een zorgplan moet regelmatig worden herzien en/of bijgesteld. In ZilliZ kun je reminders aanzetten. Op deze manier word je tijdig herinnerd aan de verloopdatum via een melding in je mailbox en op je prikbord. Dit kun je ook zo instellen voor bijvoorbeeld de verloopdatum op een legitimatie van de cliënt.

Wet zorg en dwang
Wanneer tegen de wil van een cliënt maatregelen genomen worden, moet je die vastleggen. Bijvoorbeeld voor cliënten met dementie, waarbij voor hun eigen veiligheid de deur op slot moet. Deze gegevens kun je ook vastleggen in het cliëntdossier.

Meetwaarden bijhouden
In het cliëntendossier kun je meetwaarden bijhouden. Denk bijvoorbeeld aan lengte, gewicht, temperatuur, menstruatie, drugsgebruik, etc. Het verloop van de meetwaarden bekijk je in een tabel of grafiek.

MIC-melding maken
Als een incident heeft plaatsgevonden kan een medewerker dat vastleggen in ZiliZ. Hier kun je ook aangeven om wat voor soort incident het gaat.

Maak in ZilliZ je eigen documentsjablonen aan of laat je inspireren door en van de sjablonen uit onze bibliotheek.

Documentsjablonen

Maak in ZilliZ je eigen documentsjablonen aan of laat je inspireren door de sjablonen uit onze bibliotheek. De bibliotheek staat vol mooie voorbeelden van andere ZilliZ-gebruikers. De sjablonen kun je naar eigen wens aanpassen voor jouw organisatie.

Dossiercontrole

Je kunt zelf instellen welke cliëntgegevens en documenten niet mogen ontbreken in het cliëntdossier. Als er iets ontbreekt dan geeft het systeem in één overzicht aan welke dossiers compleet zijn en welke niet.

Tip: Vul de bibliotheek verder aan

Heb je zelf een goed format? Upload deze dan naar de bibliotheek zodat ook andere ZilliZ-klanten daar gebruik van kunnen maken.

Dossier bewaren

Als een cliënt uit zorg gaat kun je in ZilliZ de status ‘uit zorg’ meegeven. Het dossier blijft bewaard en kun je blijvend inzien. Voor cliënten uit zorg betaal je niet, zo bespaar je ook nog eens kosten.

Tip: Archieffunctie

Mocht je besluiten te stoppen met het gebruik van het ZilliZ ECD dan bieden wij een archieffunctie aan. Beheerders houden dan toegang tot de gegevens uit het systeem. De inverstering bedraagt € 18,- per maand.

De totaaloplossing voor je complete zorgadministratie

ZilliZ is eenvoudig in gebruik, veilig en betaalbaar. Bespaar tijd met jouw zorgadministratie in ZilliZ en voldoe aan kwaliteitseisen en regelgeving. Bovendien helpen we je bij de installatie en zijn we bij vragen maar één telefoontje van je verwijderd.

Online demo Alle functionaliteiten