Rapporteren in de zorg

Of je nu cliënten 1-op-1 of in een (woon)groep begeleidt, het is onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden als zorgprofessional: rapporteren. Met ZilliZ maak je makkelijk en snel een goede rapportage.

Rapporteren op individu of groep

Bij ZilliZ maken we onderscheid tussen de dag- en groepsrapportage. De dagrapportage is ideaal als je 1-op-1 met cliënten werkt. Werk je met een aantal cliënten tegelijk, bijvoorbeeld in een dagbesteding of woongroep? Dan kun je het beste een groepsrapportage aanmaken.

Dagrapportage
In de dagrapportage leg je, per cliënt, de volgende onderdelen vast:

  • Rapportage cliënt
  • Doelrapportage
  • Presentie boeken
  • Tijdschrijven voor salarisadministratie

Groepsrapportage
Het grote voordeel van de groepsrapportage is dat je op alle cliënten (uit de groep) rapporteert in één scherm, zo ben je in weinig klikken klaar.

  • In de groepsrapportage leg je de volgende onderdelen vast:
  • Rapportage groep
  • Rapportage en doelrapportage per cliënt (van groep)
  • Presentie boeken per cliënt

In één scherm rapporteren

Met ons cliëntendossier leg je eenvoudig vast welke zorg is verleend en hoe die zorg is verlopen. Ook kun je eventueel gemaakte afspraken registreren. Gemak staat bij ZilliZ voorop. Zo vul je in één scherm de hele individuele of groepsrapportage in. Weinig klikken, snel klaar. Bij het opslaan van de groepsrapportage worden de individuele rapportages automatisch bij de juiste cliënten opgeslagen.

Tip: Dicteer je rapportage

Je kunt op mobiel of tablet ook spraakgestuurd typen. Ideaal voor ambulante hulpverleners of als je veel onderweg bent en tussendoor weinig tijd hebt om te rapporteren. Het werkt goed en snel.

Onder elke rapportage heb je de mogelijkheid om doelen te stellen.

Doelen vastleggen

Onder elke rapportage heb je de mogelijkheid om doelen te stellen. Door het vastleggen van doelen weet je waar de cliënt staat, meet je de voortgang en kun je bijsturen om het doel te bereiken. Leg in ZilliZ specifieke doelen vast per cliënt en/of voor organisatiebrede doelstellingen. Per doel geef je een score aan met een smiley, kleur, cijfer of letter. In het zorgdossier zie je zo in één oogopslag de voortgang van de doelen.

Presentie cliënt boeken

Houd de presentie van je cliënt(en) nauwkeurig bij door in de rapportage aan te geven wanneer je de cliënt hebt gezien. Dit kan per minuut voor individuele cliënten, of dagdelen voor groepen. Zo zie je precies wanneer de cliënt aanwezig was of wie wanneer bij de cliënt is geweest.

Tijdschrijven voor de salarisadministratie

Laat medewerkers in de rapportage aangeven hoeveel tijd ze werkelijk hebben besteed aan de zorg voor een cliënt. Niet alleen tijdregistratie voor het verlenen van de zorg, maar ook de tijd voor het invullen van de rapportage, eventuele reistijd etc.

Tip: Export tijdregistratie maken

Met het ZiliZ cliëntendossier maak je eenvoudig een export (in Excel) van alle geschreven tijd. Handig voor de salarisadministratie!

Naast het (terug)lezen van rapportages kun je ook rapportages delen. Bijvoorbeeld met de cliënt of andere externe gebruikers.

Rapportage lezen en delen

Filter op datum en naam van cliënt- of groepsrapportages voor het teruglezen van rapportages. Zo krijg je eenvoudig en snel een compleet beeld van een werkdag of zorg voor een cliënt of groep.

Naast het (terug)lezen van rapportages kun je ook rapportages delen. Bijvoorbeeld met de cliënt of andere externe gebruikers. Deze gebruikers kunnen met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord inloggen in het zorgdossier en rapportages inzien. De cliënt krijgt een melding zodra er een nieuwe rapportage klaarstaat. Een cliënt kan ook reageren op de rapportages. Eventuele opmerkingen worden automatisch opgenomen in het rapport.

Tip: Rapportage achteraf aanvullen of wijzigen

Bepaal in ZilliZ zelf wie wat mag wijzigen en hoeveel dagen na het vastleggen van de rapportage nog wijzigingen doorgevoerd mogen worden.

De totaaloplossing voor je complete zorgadministratie

ZilliZ is eenvoudig in gebruik, veilig en betaalbaar. Bespaar tijd met jouw zorgadministratie in ZilliZ en voldoe aan kwaliteitseisen en regelgeving. Bovendien helpen we je bij de installatie en zijn we bij vragen maar één telefoontje van je verwijderd.

Online demo Alle functies