Kwaliteitssysteem

Als zorgaanbieder lever je zorg die aan bepaalde kwaliteitseisen moet voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld het zorgplan met cliënten bespreken en een klachtenregeling hebben. ZilliZ helpt je voldoen aan een aantal (wettelijke) kwaliteitseisen.

Voldoen aan kwaliteitseisen

Om te voldoen aan kwaliteitseisen moet je aantonen dat je werkt aan een systematische bewaking, beheersing en verbetering van de kwaliteit van de zorg. Als zorgaanbieder moet je daarom ook gecertificeerd zijn. ZilliZ is geen kwaliteitssysteem, maar is een uitstekend hulpmiddel om kwaliteitseisen af te vinken.

ZilliZ helpt bij het behalen van verschillende keurmerken. Keurmerken die door onze klanten behaald worden zijn bijvoorbeeld:

  • HKZ / HKZ kleinschalige zorg
  • ISO, zoals ISO9001:2015, NEN-EN-15524
  • ‘Kwaliteit laat je zien’ van de Federatie Landbouw en Zorg
  • ‘Mijn keurmerk’ van Kiwa

Hieronder lichten we een aantal zaken uit waarvoor ZilliZ een oplossing biedt.

ECD controle: Controle van het Elektrisch Cliënten Dossier

Automatische controle compleetheid van cliëntdossiers

Met de dossiercontrole van ZilliZ zie je in één oogopslag welke cliëntdossiers compleet zijn en welke niet. Door vooraf in te stellen welke cliëntgegevens en documenten niet mogen ontbreken, verschijnt er een alarmerend rode driehoek op het moment dat er iets ontbreekt. Je kunt zelfs verschillende controlesets aanmaken, bijvoorbeeld specifieke controlesets per cliëntgroep.

MIC melding: Melding Incident Cliënt in het ECD

Eenvoudig proces voor incidentmelding

Incidenten die hebben plaatsgevonden kan een medewerker eenvoudig melden door in ZilliZ op de knop ‘Incident melden’ te klikken. Per soort incident maak je een documentsjabloon aan, zodat elke medewerker op dezelfde wijze te werk gaat. Na het opslaan van de melding maak je een collega/medewerker verantwoordelijk voor de opvolging. De betreffende medewerker krijgt daar een melding van.

Tip: Uniform gebruik van formulieren

ZilliZ maakt gebruik van documentsjablonen. Zo werkt elke medewerker op dezelfde manier. Denk bijvoorbeeld aan intakeformulieren, vragenlijsten, zorgplannen en rapportages.

Alarmering wanneer een zorgplan dreigt te verlopen

Met de functie Dossiercontrole is het mogelijk om met een verloopdatum te werken voor dossieritems. Denk hierbij aan een zorgplan, behandelplan of evaluatie. Hiermee zorg je ervoor dat er op tijd wordt geëvalueerd en het zorgplan/behandelplan wordt bijgesteld.

Protocollen en procedures op elke plek beschikbaar

Als je moet werken volgens bepaalde protocollen en procedures, plaats die dan ook op intranet. Die kunnen medewerkers raadplegen om altijd up-to-date te zijn van de nieuwste informatie.

Tweestapsverificatie en wachtwoord verloop

De online toegang tot het ZilliZ ECD (en eveneens het cliëntportaal) is extra beveiligd met een tweestapsverificatie. Hiermee voldoe je niet alleen aan de eisen van het kwaliteitssysteem, maar voeg je ook een extra beveiligingslaag aan het account toe. Het gaat tenslotte om persoonsgegevens.

Ondersteuning bij inrichten kwaliteitssysteem

De samenwerkingspartners van ZilliZ kunnen je helpen bij het behalen van kwaliteitskeurmerken. Zij hebben ruime ervaring met het opzetten en laten certificeren van verschillende kwaliteitssystemen. Bekijk het volledige overzicht van onze samenwerkingspartners.

De totaaloplossing voor je complete zorgadministratie

ZilliZ is eenvoudig in gebruik, veilig en betaalbaar. Bespaar tijd met jouw zorgadministratie in ZilliZ en voldoe aan kwaliteitseisen en regelgeving. Bovendien helpen we je bij de installatie en zijn we bij vragen maar één telefoontje van je verwijderd.

Online demo Alle functies