Geplaatst op 28 okt 2022 door ZilliZ
Leestijd 4 minuten

Waarom een ECD ook handig is als je alleen PGB cliënten hebt

Een Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) helpt je om je zorgadministratie veilig en overzichtelijk te organiseren. In dit artikel leggen we je uit waarom dit ook nuttig is als je alleen cliënten met een PGB hebt.

Alle zorgadministratie op één plek

Met een ECD heb je jouw complete zorgadministratie centraal op één plek. Het ECD is altijd en overal digitaal toegankelijk en je werkt in een beveiligde omgeving. Dit helpt je om privacy gevoelige informatie op een goede manier te verwerken. Je complete zorgadministratie in één systeem werkt overzichtelijk en sneller. Tijd die je kan besteden aan waar het écht om draait: zorg verlenen. Ook wanneer je enkel PGB cliënten hebt kan deze tijdsbesparing al veel opleveren.

Kies wat bij je past

Elektronische cliënten dossiers (ECD) zijn er in alle soorten en maten. Verschillen zijn er in prijs, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. De uitdaging zit in het vinden van een ECD dat past voor jouw situatie. Als zorgondernemer met alleen PGB cliënten heb je andere wensen dan bijvoorbeeld een grote zorgorganisatie. Denk daarom van tevoren goed na over welke voordelen je wilt behalen met een ECD.

De volgende punten kunnen je daarbij helpen:

  • De kosten. Let hierbij naast de kosten ook op wat de tijdsbesparing je oplevert.
  • De functionaliteiten. Kijk hierbij ook naar de toekomst, is het systeem bijvoorbeeld schaalbaar? Zo ja, wat doet dit met het budget?
  • De gebruiksvriendelijkheid. Elk systeem werkt nét even anders, kijk dus goed naar wat voor jou het belangrijkste is of het fijnste werkt.
  • De service. Waar kun je heen als je ergens niet uitkomt? Zijn er bijvoorbeeld trainingen te volgen? Kun je ze makkelijk bellen?

Hét ECD voor de kleinschalige zorg

Onder elke rapportage heb je de mogelijkheid om doelen te stellen.

Het ZilliZ ECD is toegespitst op de kleinschalige zorgaanbieder. Dat merk je in de prijs, de functies en het gebruiksgemak. Onze software is logisch, eenvoudig en compleet. Zo kun je naast rapporteren bijvoorbeeld ook eenvoudig factureren, relaties beheren of incidenten melden.

Daarnaast is ons ECD modulair opgebouwd. Dat betekent dat je alleen ziet wat je nodig hebt. Dat werkt makkelijk en snel. Groei je als ondernemer en heb je andere functionaliteiten nodig? Ons systeem groeit met je mee zonder extra kosten.

Werk vanuit één scherm

Onze schermen zijn slim ingericht. Dit betekent dat je zoveel mogelijk op één scherm kunt werken. Bij ambulant rapporteren kun je bijvoorbeeld in één scherm:

  • rapportage schrijven;
  • scoren op doelen;
  • rapportage delen met de cliënt;
  • uren bijhouden voor de facturatie.

Meer informatie

Benieuwd naar wat een ECD jou op kan leveren? We laten het je graag vrijblijvend zien in een demo. Plan direct een afspraak met één van onze experts of bekijk online de videodemo.